سوءاستفاده برخی جایگاهداران، نظارت ضعیف شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی بهروی جایگاههای عرضه و صدور اطلاعیهها در زمان نامناسب و بدون توجه به اثرات آن موجب بینظمی بازار توزیع بنزین شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، از بامداد روز ۲۲ مردادماه (۱۸ روز پیش) با اجرای مصوبه دولت و در راستای هماهنگیهای قبلی صورتگرفته بین سران قوا، بهمنظور رصد و مدیریت کامل عرضه سوخت در کشور، استفاده از کارت سوخت شخصی بههنگام سوختگیری در جایگاههای عرضه بنزین الزامی شده است.
در حالی که استقبال از این توصیه دولت برای الزام استفاده از کارت سوخت شخصی بین مردم تنها ۵ درصد بود، در روز جمعه اول شهریورماه روابط عمومی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: “پیرو اطلاعرسانیهای قبلی بهاطلاع میرساند از تاریخ ۹۸/۶/۱ میزان سوختگیری با کارت آزاد جایگاه در هر بار سوختگیری از ۶۰ لیتر به ۳۰ لیتر کاهش یافته است”.
محدودسازی ظرفیت سوختگیری با کارت جایگاهداران در حالی صورت گرفت که بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از متقاضیان دریافت کارت سوخت المثنی، هنوز کارت سوخت خود را دریافت نکرده بودند، و این مسئله مشکلاتی را برای مردم و حتی جایگاهداران بههمراه داشت، بهطوریکه مردمی که کارت سوخت نداشتند و خواهان سوخـتگیری بیش از ۳۰ لیتر بودند، دوباره با دور زدن و ورود مجدد به صف سوختگیری در جایگاه، در نوبتی دیگر اقدام به سوختگیری با کارت جایگاهدار میکردند که این مسئله هم مورد نارضایتی مردم و هم ایجاد ترافیک در برخی جایگاهها شده است.
از سوی دیگر، در برخی جایگاهها با سوء استفاده از شرایط، استفاده از کارت جایگاهدار را منوط به پرداخت هزینه اضافی با عناوینی چون “شیرینی” یا “پول استفاده از کارت جایگاه” کرده و از مردمی که کارت سوخت شخصی بههمراه ندارند، مبالغ غیرقانونی از ۱۰۰۰ تومان تا بیش از ۱۰ هزار تومان دریافت میکنند.
برخی مخاطبان خبرگزاری تسنیم با تماس با این خبرگزاری از درخواست شیرینی استفاده از کارت سوخت جایگاهدار توسط کارکنان پمپ بنزینها در دو جایگاه عرضه بنزین در مناطق مرکزی کلانشهر تهران خبر دادند و عنوان کردند “اگر حاضر به دادن شیرینی نبودیم، کارت جایگاهدار در اختیارمان قرار نمیگرفت”.
درحالی که دولت سعی دارد با صدور اطلاعیههای مستمر، توصیهها و محدود کردن کارت سوخت جایگاهداران، مردم را ملزم به استفاده از کارت سوخت شخصی کرده و به نظام عرضه بنزین نظمی دوباره دهد، سوءاستفاده برخی جایگاهداران، نظارت ضعیف شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی بهروی جایگاههای عرضه و صدور اطلاعیهها در زمان نامناسب و بدون توجه به اثرات آن، موجب بینظمی بازار توزیع بنزین شده است.