در ادامه خبرنگاران از او سوال کردند که آیا دولت سعودی وارد روند تحقیقات درخصوص نفتکش حادثه‌دیده ایرانی می‌شود، یا نه، پاسخ داد: «داستان هنوز کاملا مشخص نیست، بنابراین می‌خواهم که منتظر بمانیم و متوجه شویم که چه چیزی رخ داده است و سپس نتیجه‌گیری کنیم. بنابراین به این جمله بسنده می‌کنم که این حادثه در نزدیکی سواحل ما رخ داده است. [همین]»

او درخصوص حادثه حمله به تاسیسات آرامکو نیز گفت که ریاض از سازمان ملل خواسته است تا در روند تحقیقات مشارکت کند؛ برخی کشورها نیز وارد پروسه تحقیقات شده‌اند تا مشخص شود مکان حمله از کجا بوده است.

الجبیر مدعی شد که این حمله از شمال صورت گرفته نه از جنوب و به محض پایان تحقیقات، نتایج آن اعلام خواهد شد.

سخنگوی اداره مرزبانی سعودی روز شنبه در در اولین واکنش به حادثه برای نفتکش ایرانی در دریای سرخ و در نزدیکی ساحل «جده» مدعی شد که مرزبانی سعودی قصد کمک‌رسانی داشته اما نفتکش ایرانی جی‌پی‌اس خود را خاموش کرده و تماس‌ها را بی پاسخ گذاشته است. بامداد روز جمعه، بدنه یک فروند نفتکش ایرانی (سابیتی) متعلق به شرکت ملی نفتکش در ۶۰ مایلی بندر جده عربستان سعودی دچار انفجار شد. این نفتکش پس از مدتی به شرایط پایدار رسید و مسیر خود را به سوی خلیج‌فارس در پیش گرفت. در پی این ماجرا، روز شنبه «سیدعباس موسوی» سخنگوی وزارت امورخارجه، اعلام کرد: بررسی‌های انجام شده توسط شرکت ملی نفتکش ایران نشان می‌دهد که کشتی ایرانی از مکانی نزدیک به کریدور عبوری این نفتکش از شرق دریای سرخ، دوبار و به فاصله حدود نیم ساعت مورد هدف قرار گرفته و آسیب دیده است.

روسیه بی‌اطلاع است

از سوی دیگر ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در گفت‌وگو با پایگاه خبری العربیه انگلیسی، درباره عامل حمله به مجموعه پالایشگاهی آرامکوی عربستان گفت که برخلاف ادعای برخی کشورها مبنی بر دست داشتن ایران در این حمله، روسیه به هیچ کشوری اشاره نخواهد کرد. به گزارش «ایسنا» پوتین در پاسخ به این سوال که روسیه چگونه با وجود تجهیزات اطلاعاتی پیشرفته‌ و روابطی که با ایران دارد، نتوانسته است که عامل این حمله را تشخیص بدهد، تاکید کرد که روسیه نمی‌داند چه کسی مرتکب این حملات شده است.

رئیس‌جمهور روسیه در ادامه این گفت‌وگو درباره نقش این کشور در خلیج‌فارس با گفتن اینکه «مسکو روابط بسیار دوستانه‌ای با تمامی کشورهای منطقه از جمله ایران و کشورهای عربی مانند عربستان سعودی و امارات دارد»، نقش روسیه را به‌عنوان یک میانجی میان ایران و سایر کشورهای منطقه کم‌اهمیت جلوه داد. به گزارش «ایسنا» خبرگزاری اسپوتنیک همچنین گزارش داد که پوتین با پیشنهاد از سرگیری مذاکرات بر سر برنامه هسته‌ای ایران از آمریکا، رژیم صهیونیستی و ایران خواست که به اختلاف‌نظرهایشان غلبه کنند. اسپوتنیک همچنین در ادامه افزود که از دیدگاه رئیس‌جمهور روسیه اگر این شرایط به واقعیت بپیوندد، مذاکرات جدید در قالب ۱+۵ که آخرین‌بار به امضای توافق هسته‌ای منتهی شد، امکان‌پذیر خواهد بود.

این خبرگزاری به نقل از وی درباره حمله اخیر رخ‌داده به نفتکش ایرانی سابیتی در دریای سرخ گفت: «ممکن است باور نکنید اما ما [نمی‌دانیم که چه کسی مسوول این حملات بوده است]. روز پس از حمله، من بلافاصله از مسوولان وزارت دفاع و اطلاعات روسیه در این‌باره پرس‌وجو کردم، اما متاسفانه ما درحال‌حاضر، اطلاعات موثقی درباره این رخداد نداریم.»

به گزارش «ایسنا» علاوه بر این خبرگزاری رویترز با گزارش بخشی از اظهارات پوتین در گفت‌وگو با العربیه درخصوص مذاکره بر سر برنامه هسته‌ای و برنامه موشکی ایران به نقل از رئیس‌جمهور روسیه نوشت: «ما باید درباره برنامه موشکی ایران مذاکره کنیم و این امکان‌پذیر است، اما برنامه موشکی[ایران] یک چیز است و برنامه هسته‌ای[ایران] چیزی دیگر.»