نماینده مردم گلپایگان در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر مردم منطقه خلیج فارس از دولتهای خودشان بخواهند که به سمت روابط مسالمتآمیز پیش بروند در عملیاتی کردن طرح “ائتلاف امید” تأثیر زیادی خواهد داشت.
علی بختیار در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، در خصوص طرح ابتکاری رئیسجمهور با نام “ائتلاف امید” و ارائه آن در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، اظهار کرد: یکی از اقداماتی که باید در این نشستها جمهوری اسلامی مد نظر قرار دهد این است که از فضای سازمان ملل برای تأمین امنیت خلیج فارس استفاده شود. طرح ارائه شده توسط رئیسجمهور در سازمان ملل برای تأمین امنیت خلیج فارس مطرح شد و یک طرح ابتکاری و خوبی بود که مشخص بود روی آن مطالعات لازم انجام شده است.
وی با بیان اینکه طرح “ائتلاف امید” وحدتآفرین است، افزود: طرح ائتلاف امید در صورتی که عملیاتی شود برای تأمین امنیت خلیج فارس، دریای عمان و تنگه هرمز تأثیر زیادی دارد. قطعاً یکی از مشکلاتی که در منطقه خلیج فارس وجود دارد حضور نیروهای خارجی در این منطقه است که امنیت کشتیرانی را به مخاطره انداخته است. امروز موضوع تأمین و تولید نفت توسط کشورهای منطقه مشکل ایجاد کرده است.
نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه کشورهای حاشیه خلیج فارس مسلمان هستند و زیر پرچم اسلام گرد آمدهاند، گفت: این قرابت و نزدیکی مؤثر است، اما دلیل اینکه این کشورها دچار تنش و سردرگمی هستند این است که دخالت خارجی سبب شده که برادری میان این کشورها آسیب ببیند. نمونه آشکار اختلاف میان ایران و عربستان است که غرب در این اختلاف تأثیر داشته است.
بختیار ادامه داد: طرحی که رئیسجمهور در مجمع عمومی سازمان ملل با عنوان “ائتلاف امید و صلح هرمز” ارائه داد به این معنا بود که جمهوری اسلامی به دنبال صلح و آرامش در منطقه است و با همسایگان روابط صلحآمیز دارد و با تمام کشورهای منطقه به دنبال تحکیم روابط دوجانبه هستیم. جمهوری اسلامی در تمام دولتهای خود این هدف را دنبال کرده است، اما دخالتهای خارجی گاهی سبب تیرگی روابط کشورهای منطقه شده است. این نزدیکی جغرافیایی و برادری که میان کشورهای مسلمان است باید جهت برقراری روابط مسالمتآمیز و رفع تنشها استفاده کرد.
وی خاطرنشان کرد: هماکنون دخالتهای خارجی در بسیاری از کارها گره انداخته است، اما بیداری در میان مسلمانان منطقه ایجاد شده و به خوبی فهمیدهاند که آمریکا و غرب به دنبال منافع خود و فروش سلاح هستند. این سیاست تنشآفرینی نفعی برای مردم منطقه ندارد. پس اگر مردم منطقه خلیج فارس از دولتهای خودشان بخواهند که به سمت روابط مسالمتآمیز پیش بروند در عملیاتی کردن طرح ائتلاف امید تأثیر زیادی خواهد داشت. این طرح میتواند در شرایط کنونی گرهای از مشکلات منطقه باز کند و در وجهه ایران نیز تأثیر بسیار زیادی دارد.