شرکت آریا صنعت بیستون
پنج شنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ساعت ۲۳:۳۵

شرکت بوئینگ، اقتصاد آمریکا را ورشکست می‌کند؟

مشکلاتی که بوئینگ با آن‌ها روبرو شده است می تواند به فروپاشی اقتصاد آمریکا پیش برود.

استیون منوچین وزیردارایی آمریکا گفت که کشور با خطر از دست دادن ۰,۵ درصد تولید ناخالص ملی روبرو خواهد شد. و وضعیتی که «بوئینگ» دچار آن شده است باعث کند شدن تولید ناخالص ملی خواهد شد. این شرکت بزرگترین شرکت صادرکننده ایالات متحده است.

پیشتر وی اعلام کرده بود که رشد تولید ناخالص ملی از ۲ تا ۳ درصد است. واشنگتن معتقد است که با اجرای قراردادهای تجاری با چین می توان به بالاترین رشد اقتصادی رسید. قرار است اولین معاملات تجاری در آینده نزدیک به امضا برسند.

بوئینگ در دسامبر سال ۲۰۱۹ اعلام کرد که برای مدت نامعلومی از تولید «بوئینگ ۷۳۷ مکس» دست خواهد کشید. این تصمیم پس از سقوط هواپیمایی از این نوع در اندونزی در اکتبر سال ۲۰۱۸ و سانحه دیگری از این نوع در اتیوپی در مارس ۲۰۱۹ میلادی اتخاذ شد. رویهم رفته در این دو پرواز ۳۴۶ نفر جان خود را از دست دادند.

ژانویه سال ۲۰۲۰ شرکت Spirit AeroSystems، یکی از تحویل‌دهندگان اصلی اجزاء هواپیماهای «بوئینگ ۷۳۷ مکس» تصمیم گرفت بخشی از کارگران خود را اخراج کند که تقریبا ۲۸۰۰ نفر را شامل می شود.

شرکت هواپیمایی بوئینگ بزرگ‌ترین صادرکننده کالا و خدمات هواپیمایی و در کل حوزه هوایی در قاره آمریکا و جهان است. سهام شرکت هواپیمایی بوئینگ در بزرگ‌ترین بازارهای بورس جهان در بالاترین حد ممکن معامله می‌شود. شرکت بوئینگ به عنوان بخشی از میانگین صنعتی بسیاری از شرکت‌های معروف بزرگ جهان که در زمینه هوایی فعالیت می‌کنند نیز به ‌شمار می‌آید.

شرکت آمریکایی بوئینگ مالک ۸۵ درصد از ۱۲ هزار هواپیمای تجاری، مسافربری و باربری در جهان است. بخش فروش هواپیماهای بوئینگ بیش از ۹۰ کشور را پوشش می‌دهد. ۷۵ درصد هواپیماهای تجاری جهان نیز توسط شرکت بوئینگ تأمین می‌شوند. شرکت بوئینگ با ۲۲ هزار تأمین‌کننده جهانی قرارداد دارد، همچنین به عنوان بزرگ‌ترین پیمانکار سازمان فضایی آمریکا محسوب می‌شود.

از جایی که بوئینگ ۴هزار و ۶۳۶ سفارش ساخت هواپیمای مدل ۷۳۷ دارد که حدود ۸۰ درصد از کل ۵ هزار و ۸۲۶سفارش در حال ساخت این شرکت است، در صورت توقف این سفارشات، فاجعه‌ای بزرگ در انتظار بوئینگ خواهد بود.

m