شرکت آریا صنعت بیستون
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ | ساعت ۱۵:۲۱

نیاز ایران به پول گاز صادراتی عراق برای خرید دارو/ بغداد نگران توقیف درآمد ارزی/ به اندازه کافی مدارا کردیم

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد:

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی گفت: باید جا بیفتد ما به پول گاز صادراتی به عراق نیاز داریم، کشور ما در بدترین شرایط است، پول در حساب این کشور موجود است اما کشور ما برای اینکه ۲۰۰ میلیون دلار پرداخت کند و دارو بخرد با کمبود منابع مواجه است.

حمید حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره احتمال از دست رفتن بازار عراق با توجه به کاهش صادرات گاز به این کشور که در پی عدم پرداخت بدهی‌ها رخ داده اظهار داشت:  طبق قرارداد باید روزانه ۵۰ میلیون متر مکعب گاز به این کشور تحویل دهیم که تاکنون انجام شده، طبق همین قرارداد وقتی پول گاز صادراتی را دریافت نکردیم و می‌توانیم گاز این کشور را قطع کنیم.

وی افزود: ما با این اقدام بازار عراق را در حوزه گاز از دست نمی‌دهیم زیرا هیچ کشوری نمی‌تواند به این کشور صادرات گاز داشته باشد، در حوزه برق نیز عراق با میزان گاز دریافتی از ایران ۶۵۰۰ مگاوات برق تولید می‌کند، ۱۲۰۰ مگاوات هم به این کشور صادر می‌کنیم. در حالی که عراق ۲۰ هزار مگاوات برق نیاز دارد غیر از ایران هر کشوری از جمله ترکیه، کویت و یا عربستان هم به این کشور برق صادر کنند بازهم نیازها را پوشش نمی‌دهند. در حال حاضر پایتخت این کشور فقط ۴ تا ۵ ساعت به برق متصل است و بقیه ساعات از طریق ژنراتور تامین می‌شوند، بنابراین نگران نیستیم که رقیبی در این حوزه پیدا شود.

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی گفت: کل تولید برق عراق حدود ۱۵ هزار مگاوات است اگر بخواهد کار صنعتی و توسعه داشته باشد نیازها بیشتر می‌شود، بنابراین سال‌ها خریدار برق و گاز ایران است. ضمن اینکه قطع برق و یا گاز در صورت عدم دریافت مطالبات در تجارت معمول است، وقتی در شرایط زمستان خودمان هم به این گاز نیاز داریم و پول گاز صادرتی هم پرداخت نمی‌شود، قاعدتا باید اقدامی انجام شود.

وی ادامه داد: ما به اندازه کافی مدارا کردیم، به همه شکل توافق کردیم اما در اجرا به نتیجه‌ای نرسیدیم و اکنون مجبوریم به این شیوه عمل کنیم. عراق هرجا ضرروت بداند اقدام می‌کند، باید جا بیفتد ما به این پول نیاز داریم و کشور ما در بدترین شرایط است. پول در حساب این کشور موجود است اما کشور ما برای اینکه ۲۰۰ میلیون دلار پرداخت دارو کند با کمبود منابع مواجه است، وقتی پول در این کشور قفل باشد قاعدتا نه به نفع عراق و نه ایران است.

حسینی یادآور شد: اکنون عراق تحرکاتی در زمینه پرداخت انجام داده و اقداماتی هم در زمینه پرداخت بدهی‌ها انجام داده‌اند که امیدواریم در سفر وزیر نیرو به این کشور حل شود.

وی درباره دلیل تعلل در پرداخت‌ها خاطرنشان کرد: هم به دلیل تحریم‌های امریکا و هم اینکه عراق زیر فصل ششم منشور سازمان ملل است و منابع مالی را در اختیار خود ندارد، درآمدها ابتدا به حساب دیگر و سپس به حساب دولت این کشور واریز می‌شود. بعلاوه اینکه بشدت نگران است که با تحریم‌های امریکا و توقیف درآمد ارزی مواجه شود، بنابراین احتیاط می‌کند.

m