به گزارش خبرخودرو، رییس اتحادیه کشوری سوخت های جایگزین و صنایع وابسته صادرات گاز طبیعی را یکی از عوامل موثر در توسعه سبد سوخت کشور و صنعت CNG عنوان کرد.
علی محمودیان در گفتگو با خبرنگار خبرخودرو بیان کرد: کشور ما در حوزه گاز طبیعی و ال پی جی که فرصت آن نیز مهیا است می تواند پکیجی از محصولات این حوزه را به کشورهایی که مورد حمایت ، همراه و هم راستا ایران هستند، صادر کند. منظور از پکیج این است که علاوه بر قرارداد با برخی کشورهای همسایه و عرضه گاز طبیعی به آنها می توانیم با گازسوز کردن خودروهای آنان، تجهیزات مورد نیاز آن را نیز تامین کنیم، جایگاه های سوخت سی ان جی را در این کشورها احداث کنیم و فرآیند بازدید های دوره ای را نیز انجام دهیم. بدین شکل فعالیت تولید کننده داخلی رونق پیدا کرده و می توانیم خدمات مهندسی صادر کنیم و عملا آموزش نیرو انسانی آن کشور هدف را پس از ۵ و ۶ سال مدنظر قرار دهیم که این روش بهترین شیوه صادرات گاز طبیعی است.
وی در پاسخ به این سوال که چرا علی رغم اینکه ایران دارای ذخایر گاز طبیعی در جهان است اما تا کنون در صادرات آن موفق عمل نکرده ، گفت: یکی از عواملی که ما را در صادرات گاز طبیعی با مشکل مواجه کرده مسائل سیاسی است. در واقع کشورهایی که دارای روابط سیاسی خوبی با ایران نیستند سایر کشورهایی که قصد خرید گاز طبیعی از ایران را داشتند تهدید به تحریم کردند و آنها نیز به دلیل حفظ منافع خود از خرید گازطبیعی از کشور ما منصرف شدند.
رییس اتحادیه کشوری سوخت های جایگزین و صنایع وابسته ادامه داد: خارج از مسائل سیاسی عامل دیگری که مانع از صادرات گاز طبیعی شده به این دلیل است که کشورهای توسعه یافته هنگام فروش منابع خود مانند گاز طبیعی همراه با آن، تکنولوژی و خدمات مهندسی و خدمات پس از فروش و به طور کلی پکیجی از این اقدامات رافراهم کرده و صادر می کنند. زیرا برای صادرات تکنولوژی جدید اگر فقط مواد اولیه آن را صادر کنیم ممکن است کشور هدف در زمینه تامین سایر فرآیندها با مشکلاتی مواجه شود و به همین دلیل علاقه ای به استفاده از آن حوزه نشان ندهد.
محمودیان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بخشی از حوزه فروش گاز طبیعی در اختیار دولت است برای صادرات گاز طبیعی دولت باید عزمی جدی داشته باشد و با دیدگاه و قراردادهای بلند مدت می توان به این هدف مهم دست یافت. چرا که تکنولوژی این حوزه برای بخش خصوصی فعال است و با کمک دولت و مجلس در این عرصه قطعا این فرصت طلایی به وجود خواهد آمد. به عنوان مثال در کشور پاکستان مشکل عرضه گاز طبیعی در جایگاه ها وجود دارد و چون امکان انتقال از طریق خطوط لوله وجود ندارد، روش LNG برای انتقال گاز طبیعی به این کشور مطرح کرده ایم که تا کنون محقق نشده است و نیازمند سیاست گذاری کلان در این زمینه هستیم.
وی اظهار داشت: با توجه به اهمیت اقتصاد انرژی در جهان کشور ما نیز نیازمند یک واحد تصمیم گیرنده در این حوزه است اما متاسفانه سازمان های مختلفی در این حوزه فعالیت می کنند و به دلیل عدم تمرکز لازم روی آن نتوانستیم تا کنون به دستاورد های خوبی برسیم.
رییس اتحادیه کشوری سوخت های جایگزین و صنایع وابسته در ادامه اظهارات خود به بررسی و مقایسه خودروهای گازسوز و الکتریکی پرداخت و تشریح کرد: بررسی ها نشان می دهد که امروزه خودروهای با سوخت گاز طبیعی هم به لحاظ آلایندگی و صرفه اقتصادی نسبت به خودروهای برقی در وضعیت بهتری قرار دارند. در گذشته و در یک مقطع زمانی مردم از چراغ های روشنایی استفاده می کردند اما با استفاده برق تئوری های پیشین منتفع شد و هزینه های دولت ها افزایش یافت. در حوزه خودروهای برقی نیز این اتفاق خواهد افتاد زیرا انسان ذاتا به دنبال رفاه بیشتر و توسعه تکنولوژی است. بنابراین خودروهای برقی قطعا در آینده جایگزین خودروهای با سوخت فسیلی خواهد شد.
محمودیان با بیان اینکه آینده ناگریز متعلق به خودروهای برقی است افزود: کشور ما دارای ذخایر گاز طبیعی، تعداد قابل توجه جایگاه سی ان جی و همچنین خودروهایی است که قابلیت گازسوز شدن دارند. از سوی دیگر بر اساس گزارش های تهیه شده معادل ۱۱ میلیون لیتر بنزین و گازوئیل در کشور قاچاق می شود که رقم بسیار زیادی است و دولت یارانه زیادی در این بخش پرداخت می کند و هزینه های سرسام آوری را متحمل می شود. بنابراین ما باید به سمتی حرت کنیم که سوخت سی ان جی را جایگزین بنزین و گازوئیل کنیم و درآمد حاصل از این صرفه جویی را در حوزه های زیرساخت خودروهای برقی و هیبریدی مانند سرمایه گذاری در رفع نواقص جاده ای و راه اندازی جایگاه های شارژ باتری هزینه کنیم.